Tíz éve élt egy rövid láncon a kutya, amikor örökre megváltozott az élete

0
5 155 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Csupán pár hónap elég volt ahhoz, hogy egy ismeretlen állatbarát megváltoztassa ennek a kutyának az életét. Rusty, a kutya már 10 éve élt gazdáinál, akiknek nagyon sajátos elképzelésük volt a kutyatartásról.

A kutyus alapvetően nagyon játékos és emberszerető lehetett, de gazdája kikötötte egy rövid láncra, és ezek után csak enni kapott. Más törődésben egyáltalán nem volt része, a szeretgetés és a játék fogalmát egyáltalán nem ismerte.

A kutya az évek alatt életunttá és depresszióssá vált, ami teljes mértékben a láncnak és gazdáinak köszönhető. De ekkor megjelent egy idegen, aki gyökeresen megváltoztatta az életét.

A névtelen megmentő több héten keresztül, folyamatosan látogatta Rusty-t. “Miután a bizalmába fogadott, hamar kiderül, hogy egyébként egy nagyon játékos és közvetlen kutyáról van szó. Alig várta már, hogy valaki hozzáérjen és megsimogassa őt.” – mondta a megmentő.

Miután jobban szemügyre tudta venni az ebet, kiderült hogy orvosi ellátásra van szüksége. A fején volt egy nyílt seb, amit már beleptek a legyek. A hasa alján pedig számos daganat volt, amik eltávolításra vártak.

A kutya élete akkor változott meg végérvényesen, amikor a megmentője találkozott a gazdájával. Egyszer rajta kapta, hogy a kutyájához beszél és megpróbálta elhajtani. “Beszélgetni kezdetem vele, persze az elejétől fogva el akart hajtani. Közöltem vele, hogy a kutya nélkül nem megyek sehova, mert amit ő művel vele, az bizony állatkínzás. Hosszas huza-vona után végül átadta nekem Rusty-t.” – mesélte a megmentő.

A kutyát ezután állatorvoshoz vitték és alaposan meg is fürdették, amit rendkívül élvezett. A felépülése után már boldogan és szabadon élhet az új családjában, ahol a két kutya testvérével közösen játszhat. Soha többé nem kell láncon élnie, és végre megkapja azt a szeretetet, amit érdemel.

Forrás: kutyafan.hu