TikTok-videó alapján találtak rá egy illegálisan tartott oroszlánra Kambodzsában

0
630 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Egy TikTok-videó alapján találtak rá és mentették ki egy magánházból az illegálisan tartott, fogaitól és karmaitól megfosztott oroszlánt Kambodzsa fővárosában.

A 18 hónapos, 70 kilogrammos hímet a tengerentúlról importálta egy kínai nemzetiségű személy, hogy otthonában nevelje fel – idézi a környezetvédelmi minisztérium szóvivőjét, Neth Pheaktrát a The Telegraph online kiadása.

A kambodzsai hatóságok azt követően kezdtek nyomozni az oroszlán után, hogy láttak róla egy videót a TikTokon április végén – mondta Pheaktra.

Hozzátette: „az embereknek nincs joga ahhoz, hogy háziállatként neveljenek ritka vadállatokat”.

A Wildlife Alliance állatvédő szervezet, mely részt vett a mentésben, közölte, hogy a magánvilla alkalmatlan volt vadállat tartására.

„Ráadásul eltávolították az állat szemfogait és karmait, ami drámaian csökkenti az oroszlán életminőségét” – emelték ki.

A képen látható oroszlán egy kis kutyával a villában, mielőtt megfelelőbb helyre szállítanák(EPA)

A tulajdonos a közösségi médiában megosztott egy képet az oroszlánról, amint a kocsifelhajtón üldögél, közelében egy kutya játszik. Egy szintén általa feltöltött videón az állat még kölyökkorában látható, amint épp slaggal locsolják.
A nagymacska lefoglalása egy nappal azt követően történt meg, hogy egy Twitter-felhasználó olyan légifelvételeket tett közzé, melyen látható a kambodzsai főváros jómódú Boeung Keng Kang negyedének egyik kertjében barangoló oroszlán.
A szakértők az oroszlánt a város szélén lévő Phnom Tamao vadállatmentő központba szállítják.

Wildlife Alliance/facebook

MTI

Kiemelt kép: Az oroszlán a villában ahol illegálisan tartották (EPA)