Testőrei vannak a világ legdrágább versenygalambjának-videó

0
504 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

New Kim, egy kétéves belga versenygalamb lett a közelmúltban a világ legdrágább galambja, miután egy dél-afrikai gyűjtő 1,3 millió eurót (462 millió forint) ajánlott fel érte egy online aukción.

Hok Van De Wouwer, a belgiumi Antwerpen elismert galambtenyésztője nemrégiben eladta teljes versenygalamb-gyűjteményét. A férfi nagy elismerésnek örvend a galambtenyésztők körében, mivel számos díjat nyertek el korábban a madarai, így nem csoda, hogy a jelenleg is zajló online aukciót nagy érdeklődés övezi. De ennek ellenére senki sem várta, hogy a show sztárja, a kétéves New Kim nevű nőstény megdönti a legdrágább galamb világrekordját – írta az Oddity Central.

Alig másfél órával azután, hogy az aukció elindult a Pipa Piegon Paradise weboldalán múlt hétfőn, New Kimre már 226 ajánlat érkezett, a legmagasabb pedig 1,3 millió eurót tett ki. Az ár azóta ugyan nem mozdult el, de még négy nap van hátra, és már ezzel ez a legdrágább galamb, mivel megdöntötte az Armando nevű másik belga példány által elért rekordot, amelyért egy kínai gyűjtő 1, 252 millió eurót fizetett 2019-ben.

Az aukció hivatalosan november 15-én zárul le, így egy új ajánlat még mindig meghaladhatja a dél-afrikai rekord ajánlatot, bár nem valószínű. Bár még arra is van esély, hogy az ajánlatot visszavonják, de ilyenkor a szervező a teljes ajánlati összeg 20%-ának befizetését követeli meg, ha az meghaladja az 500 000 eurót, így ebben az esetben Samuel Lofts 300 000 eurót veszítene.

New Kimet – szakértők szerint – a vevő nem versenyeztetési, hanem tenyésztési célból vásárolja meg. Végül is a versenyek során túl nagy a madár elvesztésének a kockázata, és a madár utódainak eladása sokkal jövedelmezőbb.

A kivételesen magas ajánlat miatt a hírek szerint New Kimet egy biztonsági cég őrzi, hogy ne történjen semmi, amíg az új tulajdonos birtokába nem kerül.