Természetvédelmi előadásokkal és interaktív bemutatókkal hívja fel a figyelmet a Debreceni Állatkert a Vadvilág Világnapjára

0
127 megtekintés
Sárga-kék arák - Kép: zoodebrecen
Swing Szerelem Szulák
2013-ban, március 3-án az ENSZ Közgyűlése a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezmény (CITES) elfogadásának 40. évfordulóján hozta azt a döntést, hogy új jeles világnappal egészíti ki a természetvédelem kalendáriumát, a Vadvilág Világnapjával.

A természetvédelmi jelesnap célja, hogy felhívja a figyelmet a Földön vadon élő növény- és állatvilágának sokszínűségére, a természeti értékek gazdasági, tudományos, etikai és esztétikai értékeire, ebből fakadó fokozott védelmére. Napjainkban az illegális állatkereskedelem sajnos az egyik legjövedelmezőbb bűncselekmény világszerte, az elmúlt években a vadon élő állatok és növények illegális kereskedelmének mértéke aggasztó mértékben megnőtt.

A Debreceni Állatkertben a Vadvilág Világnapja alkalmából március 3-án az élővilág védelméről szóló előadásokkal és ehhez kapcsolódó, a gyakorlatban is megvalósuló tematikus foglalkozásokkal, interaktív bemutatókkal találkozhatnak az érdeklődők. A programokra az érdeklődő látogatók mellett oktatási intézmények csoportjainak jelentkezését várják, mely foglalkozások ez alkalomból ingyenesek.

Forrás: zoodebrecen