Szökött krokodilt fogtak Ciszjordániában

0
244 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A kis termetű krokodilt a Jafit nevű ciszjordániai telep melletti földeken fedezték fel szerdán. A Háárec szerint már nem először bukkantak a környéken a veszélyes hüllő egy példányára: Facael falu tenyészetéből már többször is elkóboroltak az állatok, de a hatóságok tehetetlenek, mert nem tudják sem megszüntetni, sem elköltöztetni a krokodiltanyát.

A kóbor hüllőt az izraeli természetvédelmi hatóság szakemberei fogták be egy lakossági panasz nyomán. Gadi Bitán, az ezer állatot tartó facaeli krokodiltenyészet gazdája tagadja, hogy tőle származna a szökevény, mivel állítása szerint gondosan őrzi állatait és betartja a hatóságok összes előírását.

Bitán krokodilparkja régen turistalátványosságként működött, de már több éve bezárt, és azóta súlyos pénzügyi nehézségekkel küzd. Bitán nem altathatja el az állatokat, hogy bőrüket pénzzé téve rendezze adósságait, mert egy kormányrendelet megtiltotta a krokodilok kereskedelmi célú tenyésztését.

Tavaly Ciprusra akarta költöztetni több mint ezer hüllőjét, de mindeddig nem kapta meg az ehhez szükséges engedélyeket, mert a kiszemelt hely közelében élő ciprusiak és a helyi környezetvédők is tiltakoznak a veszélyes állatok jelenléte ellen. A kérdést múlt hónapban már a ciprusi parlament környezetvédelmi bizottsága is megvitatta.

Forrás: MTI
Fotó: weknowyourdreams.com