Szokatlan hívást kapott egy main-i rendőr áprilisban

0
3 338 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Egy kisvárosi rendőr, mint a main-i Daniel Fitzpatrick őrmester rengeteg hívást kap nap-mint-nap. Széles a skála: ittas vezetők, motoros balesetek, támadások áldozatai…stb. Egy áprilisi napon azonban sokkal izgalmasabb hívást kapott. A segélykérő egy hölgy volt, akinek a garázsában lévő macskaeledelt eplusztította két törpekecske.

„A nő aki hívott azt mondta, hogy a fő utcán találta őket, majd bezárta a garázsába.” Fitzpatrik, aki a belfasti rendőrségnél dolgozik elmondta, azért őket hívták, mert ők állatbefogóként is dolgoznak a területen.

A hölgy nagyon megörült amikor megérkezett az őrmester. A garázsajtón benézve a rendőr látta, ahogy a kecskék egy macskáknak való játszótéren ugrándoztak és közben a macskaeledelt ették.

A kecskék – akik azóta a Louis és Mowgli nevet kapták – rendkívül együttműködőek voltak amikor az őrmester a garázsból a kocsijába vezette őket.

Ezt követően senki nem tudta mi lett a kecskékkel, majd később kiderült, a rendőr annyira megkedvelte a társaságot, hogy a következő két órában a kecskékkel a hátsó ülésen járőrözött.

 „Szép idő volt tegnap, lehúztam az ablakokat’ – mondta Fitzpatrick, „Mowgli úgy tünt nagyon fáradt és végigaludta a járőrözést, amig Louis ablaktól ablakig járkált és nézelődött, kidugta a fejét az ablakon és úgy tűnt nagyon jól érzi magát.”

„Gondoltam jó ötlet leengedni a plexit a kocsiban, ami elválasztja a sofőrt és a letartóztatottat a kocsiban. Apró kis sárgarépa darabokat adtam nekik hátra. De amikor nem érkezett új falat Louis a fülemet kezdte birizgálni, ezért muszáj volt visszacsuknom az ablakot.”

Később kiderült, hogy a kecskék az út túloldalán laknak, ahol megtalálták őket, de senki nem értette, hogy jutottak ki a kennelből. Azonban úgy tűnt csak egy jó napot szeretnének magunknak, egy napig nem akartak kecskék lenni.

Louis és Mowgli már a biztonságos otthonukban vannak.

Az őrmester azt mondta, hogy a kecskék sokkal jobban viselkedtek, mint az emberek azon a hátsó ülésen.