Szarvasbika tévedt a Gellért-hegyre

0
374 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Egy eltévedt szarvasbika kóborol a Gellért-hegyen, ezért fokozott óvatosságra inti az oda kirándulókat a Budavári Önkormányzat.

A kutyatulajdonosokat külön kérik, hogy kutyáikat ne engedjék szabadon, csak pórázon sétáltassák őket a Gellért-hegy területén.

A vadon élő állatok alapvetően tartanak az embertől, a zajosabb, hangosabb parklátogatás alapból arra készteti őket, hogy már időben, kellő távolságra visszahúzódjanak. A vadak általában attól ijednek meg, ha hirtelen felbukkan előttük egy idegen ember vagy ha megkergeti őket egy-egy kutya. Ilyenkor fordulhat elő az az eset, hogy a hirtelen menekülés közben fellökhetik vagy megsebesíthetik az útjukba kerülő személyeket. Ha nagyobb zajjal közeledik az ember és az állat számít a jelenlétére, vagy az állat megpillantásakor kiadunk valamilyen hangot, lehetőséget biztosítunk az állat számára a menekülésre.

Ha mégis szembe találkoznánk vele, ne essünk pánikba: ne közeledjünk az állatok felé, kerüljük a hírtelen mozdulatokat, álljunk meg vagy lassan, hátráljunk ki előlük és várjuk meg amíg szépen elballagnak.

Forrás: Budavári Önkormányzat/facebook

Kép: Gellért-hegy, Főkert Zrt. telephely közelében