Speciális diétára fogták az elhízott majmot

0
10 535 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A kórosan elhízott makákó a turistáknak köszönheti méreteit. Egy úszó piac közelében él Thaiföldön, ahol az odalátogatók szokásává vált az állatok etetése. A felelőtlen emberek, bele sem gondolnak mekkora kár okoznak ezzel az állatoknak.

A turisták csak Kövér Nagy bácsinak keresztelték el a túlsúlyos állatot. Súlya 15 kilogramm, ami egészségesen táplálkozó fajtársai méretének duplája. A tudatlan emberek tésztával, cukorral csokoládéval, chipsel, es mindenféle cukros üdítővel etették és itatták a majmot. A pocakos főemlős a sok egészségtelen, számára nem megfelelő tápláléktól nagyon kövér és beteg lett. Túlsúlyán kívül 2-es típusú cukorbetegséget is megállapítottak nála. Az állatvédők összefogtak és egy különleges vadvédelmi központba szállították. A létesítményben, amely túlsúlyos állatoknak segít lefogyni, speciális diétát és edzéstervet dolgoztak ki számára, hogy mihamarabb visszanyerje normális súlyát és visszatérhessen lakóhelyére.

Tudtad? A múltban az elhízás ismeretlen fogalom volt az állatok számára. Minél jobban betör a civilizáció az állatok világába, annál több lesz az elhízott állat. Egy 2104- es tanulmány szerint, az állatkertek afrikai elefántjainak 40 százaléka túlsúlyos volt.