Sírva búcsúzott gazdáitól a menhelyre száműzött kutyus

0
26 782 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Elbúcsúzni a szeretteinktől sohasem könnyű, a menhelyi kutyusoknak pedig életük során többször is meg kell tenniük, ha nem alakulnak jól a dolgok. Astra már másodjára éli át ezt, a legutóbbi búcsú pedig könnyeket hozott magával.

Az eb gazdái azért szabadultak meg tőle, mert a házuk alkalmatlan volt arra, hogy egy ekkora mozgásigényű kutyát befogadjon. Egy New York-i épület 18. emelete nem alkalmas egy kutyának, főleg ha a liftben más ebekkel is találkozhat. Astra nem viseli jól a szűk tereket, de ha még egy másik kutyával is meg kell osztania az apró liftet, akkor teljesen kikel magából. A gazdik ezzel nem tudtak mit kezdeni, ezért két hónap után visszavitték a menhelyre ahonnan hozták.

02 03

A búcsút Astra nagyon rosszul viselte. A menhely egyik dolgozója megörökítette a nehéz pillanatokat, amit ő is csak könnyes szemmel tudott végignézni. A kutyus először még reménykedve pillantott ki az ablakon, hátha gazdái visszatérnek, majd mikor rájött, hogy sosem látja viszont őket, összekuporodva sírt a kocsiban.

Megértjük az örökbefogadók helyzetét is, egyszerűen csak nem ő volt a megfelelő család Astra számára.

04

A kutya fotóit elnézve lehetetlen nem észrevenni azt a mély szomorúságot, egyértelműen látszik, hogy Astra tudja: ismét magára maradt. A képek talán felhívják az örökbefogadók figyelmét arra, hogy csak akkor vállalkozzanak egy új családtag befogadására, ha alkalmasak erre a körülmények, ugyanis egy újabb búcsú teljesen összetörheti a kutyus lelkét.

Forrás: thedodo.com