Sétálj a mesebeli finn vadon állatai között

0
2 102 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Joachim Munter fotográfus képeinek köszönhetően elmerülhetünk a finn erdő varázslatos világában. Álomszerű portréin az állatok szinte mindig egyenesen a kamerába néznek, ami egy erős és szokatlan kapcsolatot teremt velünk, nézőkkel. A képeket nézve, az erdőben lépdelünk mi is és nyújtjuk a kezünket, hogy megérinthessük a velünk szemező állatokat.

A Helsinki származású fotós a Bored Panda megkeresésére elmondta, mindössze tíz hónapja kezdett el fényképezni. Eleinte a táj jobban érdekelte, de később inkább a vadvilág megörökítése felé fordult, elmondása szerint azért, mert ez nagyobb kihívás és nagyobb elismerést lehet vele kiérdemelni.

A portrékat nézve kicsit úgy érezhetjük, hogy az állatokat kiképezték erre, pedig erről szó sincs. Munter végtelen türelemmel és kitartással olyan kapcsolatot épít ki az állatokkal, hogy azok kényelmesen érezzék magukat a kamera előtt.

“A vadvilág fotózása az állatok bizalmának megszerzéséről szól. A legfontosabb dolog, hogy ne üldözd az állatokat, időre és türelemre van szükség, hogy jól érezzék magukat körülötted.”

Forrás: BoredPanda