Sára yorki hercegné lehet a királynő hátrahagyott corgijainak új gazdája

0
627 megtekintés
Candy és II. Erzsébet a Windsori kastélyban Fotó: Steve Parsons/AFP
Swing Szerelem Szulák

András yorki herceg és egykori felesége, Sára yorki hercegné (Sarah Ferguson) gondoskodnak majd a múlt héten elhunyt II. Erzsébet királynő corgi kutyáiról – tudta meg a CNN.

A herceg és a hercegné 1996-ban váltak el, de máig mindketten a windsori birtokon álló Royal Lodge-ban laknak.

A CNN-nek nyilatkozó anonim forrás arra utalt, hogy valójában Sára viseli majd a kutyák gondjait: a hercegnőt a kutyák és a lovak közös szeretete kötötte össze a néhai uralkodóval. A hercegné a válása után is megőrizte barátságát a királynővel, akivel rendszeresen sétáltatták a kutyákat a windsori birtokon.

A múlt hét csütörtökön 96 éves korában elhunyt királynőnek négy kutyája volt, közülük kettő pembroke welsh corgi: Muick és Sandy.

II. Erzsébet Candy kutyát is hátrahagyta, a corgi-tacskó keveréket, akit a sajtóban csak „dorgiként” emlegettek. (Angolul a tacskót dachshundnak nevezik, így a corgival összemosva született a dorgi név.) Negyedik kutyája Lissy, a cocker spániel. Az egyelőre nem tisztázott, hogy ki fog vigyázni Candyre és Lissyre, de a corgik biztos, hogy Windsorban maradnak.

A királynő corgik iránti szenvedélye egész gyermekkoráig nyúlik vissza: akkor szeretett bele apja, VI. György király kutyájába, Dookie-ba is. Tizennyolcadik születésnapjára kapta, első, Susan névre hallgató pembroke welsh corgi kutyáját 1944-ben. Olyannyira ragaszkodott hozzá, hogy állítólag 1947-ben a nászútjára is magával vitte. Susan 1959 januárjában pusztult el.

Az uralkodó élete során több tucat corgit tartott, valósággal tenyésztette őket, bár ezzel aztán idős korára felhagyott.

Muick és Sandy tavaly, két bő corgimentes év után kerültek a királynőhöz, bár egészen pontosan dorgimentes évek voltak ezek, mert 2018 októberében pusztult el Vulcan, aki Candyhez hasonlóan tacskó és corgi keverék volt.

444.hu