Ritka ezüstróka megjelenése zavarta össze a városlakókat

0
2 728 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Egy ritka ezüstróka futkosott a minap egy angliai városban Saleban, Manchesterben. A szokatlan látvány teljesen összezavarta a helyieket, elsőre nem is tudták, hogy pontosan mit is látnak. Mielőtt hajtóvadászat alakult volna ki a róka körül, valaki feltette a fotóját a Facebookra és szinte azonnal jelentkezett a gazdája. 

Mint kiderült egy háziasított róka tett felfedező kirándulást a városban, mert fiatal gazdáinak anyukája véletlenül nyitva hagyta az ablakot. A család kutyája kiugrott rajta, hogy körbenézzen, kis róka barátja pedig követte.

A róka Elle és Jade Monaghan tulajdona, akik rajongva szeretik kedvencüket. A kölyköt egy erre szakosodott tenyésztőtől vásárolták. Az ezüstróka a vörös róka tenyésztett színváltozata, értékes prémjéért a 19. század óta tenyésztik. A vadonban ritkán fordul elő, hiszen természetes élőhelye Kanadától az Aleut-szigeteken át Szibériáig terjed, viszont a Beljajev-kísérlet kapcsán az 50-es évek óta a kutyához hasonlóan igen sikeresen domesztikálják is őket, ennek okán, nagyon népszerű házi kedvenc is.

 

A Wilf névre keresztelt ezüstróka, még nagyon fiatal, ezért egyenlőre nem mehet ki a házból, de ha majd nagyobb lesz természetesen futkározhat kedvére. Mikor gazdái értesültek arról, hogy a városban csatangol, azonnal kocsiba pattantak és a keresésére indultak, de hiába találták meg, míg a család kutyáját, a legjobb barátját a helyszínre nem vitték, Wilf nem volt hajlandó visszajönni.

Természetesen a kedélyek azóta lehiggadtak, Wilf szerencsésen hazatért, gazdái pedig, ha már így alakult, csináltak neki egy Facebook oldalt, így a kis róka kalandjait napról napra nyomon követhetik a rajongók.

Forrás: metro