Rejtélyes kenguru ugrándozik Ausztriában – videó

0
594 megtekintés
Benett-kenguru (Macropus rufogriseus) - Maria Island, Tasmania, Australia 2006 - Kép: Arthur Grosset
Swing Szerelem Szulák
Többen is látták, de egyik állatkertből sem hiányzik, a rendőrségnek fogalma sincs, honnan érkezhetett – írja a BBC nyomán a HVG

Ugyan 14 ezer kilométer választja el egymástól Ausztriát és Ausztráliát, mégis sokan összekeverik őket. Most, a BBC szerint tovább bonyolódhat a helyzet, ugyanis egy kenguru ugrándozik osztrák sógoréknál, csak úgy vidáman, szabadon. Igen, nem írtuk el, egy kenguru, ami egyébként Ausztrália egyik nemzeti állata ugyebár. A helyi lakosok szúrták ki a kengurut az ország északi részén, a Kirchschlag körüli erdőkben.

Hihetetlennek hangzik, de igaz

– reagált a hírre a helyi rendőrség. A hatóságok azt mondták, felhívták az összes osztrák állatkertet, de mindenhonnan azt a választ kapták, hogy az állatállományból egyetlen kenguru sem hiányzik, így egyelőre tovább keresik a tulajdonost.

Känguruh im #Mühlviertel. #bergdorf #australien

A post shared by @ fkaineder on

A rendőrség nem tudta megmondani, milyen fajta kengururól lehet szó, szakértők azonban a szemtanúk leírásai alapján arra következtetnek, hogy egy Bennett-kenguru kószál a környéken. Ez az állat jól alkalmazkodik a hidegebb éghajlathoz is, így egyelőre nincs veszélyben.

Nem ez az első ilyen eset: 2015-ben szintén egy rejtélyes kenguru tartotta lázban a helyieket, de akkor kiderült, hogy az állat Németországból szökött át, ahol házikedvencként tartották.