Recés zsiráf bébi született a Debreceni Állatkertben

0
1 400 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
A február utolsó napján született óriásbébi, mintegy 50 kilogrammos és 175 centiméter magas, jó étvágyú és életerős. A kisbika gondozását az állatápolók végzik. A két és fél hetes zsiráfcsikó szülei mellett a Zsiráfkifutóban már látható.

Másodszor született recés zsiráf a Debreceni Állatkertben.Az első jövevény Jabari, 2017 decemberében született meg. Most azonban a szülők, Emma és Szilveszter, kistestvérrel ajándékozták őt meg. A kistestvérnek egyelőre még nincsen neve.  Születésével 163 egyedre nőtt az európai állomány.

A debreceni állatkert két és félhetes recés zsiráfcsikója (Giraffa camelopardalis reticulata) anyja, Emma mellett a sajtóbemutató napján, 2019. március 20-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A recés zsiráf a zsiráfok egyik legritkább alfaja, mely mára már csak Szomália, Etiópia és Kenya területein fordul elő és szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajok vörös listáján. A Magyarországon csak nálunk látható recés zsiráfok az európai fajmentő program keretében 2006 óta élnek a Nagyerdő fái alatt.

A kiszsiráf – Kép: Debreceni Állatkert
A kiszsiráf – Kép: Debreceni Állatkert
A kiszsiráf – Kép: Debreceni Állatkert

 

Forrás: Debreceni Állatkert, MTI