Part menti növényzet fogságába esett szarvast mentett egy horgász-videó

0
1 140 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Part menti növényzetbe akadt dámszarvas bikát mentett ki egy horgász a Hármas-Körösnél. Az állat megpróbált kiszabadulni, de nem sikerült neki. Az állatmentővé avanzsáló pecás egy vadász ismerősétől telefonon kért segítséget. 

A Hármas-Körös gyomaendrődi szakaszán, csónakjában ülve pergetett Lipták András, amikor furcsa hangra lett figyelmes, írja a pecaverzum

„Valami zörgött és lihegett a partszélben. Közelebb mentem, és láttam, hogy egy dám bika agancsaival felakadt a part menti növényzet indáiba. Próbálkozott kiszabadulni, de egyre gyengébb volt. Egyből segítségére siettem. Felhívtam egy vadász cimborámat, és elmondtam neki, hogy mit látok” – András, akivel október 15-én, szombaton délután esett meg a nem mindennapi történet.

A vadász óva intette, azt tanácsolta, hogy ne menjen túl közel az állathoz, mert az agancsával akár a kezét is eltörheti, vagy lyukat üthet a csónakján.

„A csáklyámmal próbáltam a növényzetet leszedni az agancsáról, amikor megugrott, és ki tudott szabadulni a csapdából. Kikísértem a partig, és megvártam, amíg kimászik a vízből” – részletezte a sikeres akciót az állatmentővé előlépő horgász.

Miután a dám bika újra szabaddá vált, nem maradt hálátlan. „A parton állt még egy darabig, és nézett rám. Mintha megköszönte volna a segítséget. Aznap nem sikerült halat fognom, viszont már ezért megérte kimenni” – mesélte a megható végkifejletet András, aki korábban még sosem látott a környéken Szarvast.

A kiszabadult jószágról sikerült videót is készíteni. A horgász örmét egy „ez az haver” felkiáltással fejezte ki.

Forrás: Pecaverzum

Kiemelt kép: pecaverzum