Óvatosan a kirádulással – Balesetveszélyessé váltak az erdők Dobogókő térségében

0
423 megtekintés
Zúzmara - Fotó: Parkerdo.hu
Swing Szerelem Szulák
Az elmúlt napok ködös időjárása miatt nagy mennyiségű zúzmara rakódott a dobogókői és a szomszédos pilis-tetői erdők fáira. A Pilisi Parkerdő arra kéri a kirándulókat, hogy ne látogassák ezeket a területeket, mivel az ágak, gallyak a megnövekedett terhelés miatt letörhetnek, balesetveszélyes helyzetet okozhatnak – hívja fel a figyelmet a veszélyekre a Parkerdő a weboldalán. 

A több napja tartó köd és a 600 méter tengerszint feletti magasságban kialakult alacsony hőmérséklet miatt fokozott zúzmaraképződést tapasztaltak a Pilisi Parkerdő erdészei Dobogókő térségében. A Boldog Özséb-kilátó és a Rezső-kilátó környéki erdők ágaira egyre több jégkristály rakódott le, melynek súlya alatt először kisebb ágak, gallyak törtek le és hullottak le a földre.

Zúzmara – Fotó: Parkerdo.hu

December 20-ára a tovább hízott a jég tömege, így a fák koronáiból egyre nagyobb ágak esnek áldozatul az időjárási körülményeknek. A Pilisi Parkerdő arra kér minden erdőjárót, kirándulót, hogy – bár az erdőben mindenki saját felelőségre tartózkodhat – most kerüljék el, ne látogassák Dobogókő és a Pilis-tető turistaútjait.

Zúzmara – Fotó: Parkerdo.hu

Érdemes megfontolni mielőtt elindulnák.