Ötszázmillió forint pályázati forrás fordítható háziállatok ivartalanítására

0
1 076 megtekintés
Kép: Pixabay
Swing Szerelem Szulák
Országosan félmilliárd forintra pályázhattak az önkormányzatok, az összeg háziállatok ivartalanítására fordítható – közölte a Nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos hétfői, szentgáli sajtótájékoztatóján – írja az MTI. 

Ovádi Péter hangsúlyozta, hogy a Magyar falu program keretében meghirdetett pályázat “mérföldkőnek számít” a felelős állattartás tekintetében. Közölte, hogy 479 nyertes pályázatot bíráltak el, minden megyéből érkeztek sikeres pályázatok, amelyek maximum 1,5 millió forintot jelentenek önkormányzatonként.

A felhívást áprilisban tették közzé, melynek nyomán megkezdték az igényfelmérést a településeken, a program a tervek szerint legkésőbb egy év alatt lezajlik. A pénz felhasználható macskák és kutyák ivartalanítására, chip-behelyezésére valamint védőoltás beadatására.

A rendelkezésre álló összeg 14 ezer állat ivartalanítását fedezi

– mondta Ovádi Péter.

Hozzátette: a pályázat fontos célja az is, hogy együttműködésre sarkallja az önkormányzatokat, az orvosokat valamint a civil szervezeteket a jó cél érdekében. A kezdeményezésnek a jövőben várható folytatása – fűzte hozzá.