Országos tavaszi nagytakarítás indul – Tegyél te is a természetért!

0
204 megtekintés
Fotó: tavaszinagytakaritas.hu
Swing Szerelem Szulák
Országos tavaszi nagytakarítás indul, az erdők-mezők megtisztítására hív az Aktív Magyarország, hogy a pandémia alatt megsokasodott hulladéktól megtisztítsák a természetet – közölte kedden az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda.

Az Aktív Magyarország és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ tavaszi kampánya a természetbe szólít. Mint írják, a kirándulók jó esetben nem szemetelnek, viszont a túrák alatt felgyülemlő hulladékot a helyszínen kihelyezett kukákban hagyják, amelyeket az üzemeltetők nem tudnak mindig időben üríteni, hiszen nem heti szemétszállításra vannak berendezkedve.

Az erdőkben, a kirándulóhelyeken ettől függetlenül is felgyülemlik a szemét, ami a figyelmetlen túrázóknak vagy a szélnek köszönhető, de az ételmaradékokat akár az állatok is széthordhatják.

Csak a lábnyomod hagyd az erdőben!

A kampány célja, hogy a túrázók ragadjanak kesztyűt, valamint szemeteszsákot és gyűjtsenek össze annyi szemetet, amennyit csak tudnak. Az akcióról készült képeket #aktívmagyarország és #tavaszinagytakarítás hashtagekkel megjelölve a Facebookon vagy Instagramon mindenki megoszthatja és így megmutathatja, hogy mennyivel tette élhetőbbé a bolygót, hátha így más is kedvet kap a takarításhoz.

“Légy büszke, hogy tőled is tisztább az erdő – és buzdítsd erre ismerőseidet is!” – áll a felhívásban.

Bővebb információk a www.tavaszinagytakaritas.hu weboldalon találhatók a programról – áll az összegzésben.