Online erdei iskola indult

0
133 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Május 10.- én vasárnap, a madarak és fák napján, online erdei iskola indult az Országos Erdészeti Egyesület Facebook-oldalán.

A sorozat videói az erdőgazdaságok Facebook-oldalain és az Országos Erdészeti Egyesület Youtube-csatornáján lesznek elérhetők.   Mint írják, a rendhagyó erdei iskolai foglalkozások célja, hogy a gyerekek a jelenlegi helyzetben is részesülhessenek a természet tavaszi ébredésében, elsajátíthassák a környezettudatos gondolkodás alapjait, valamint segítséget nyújtsanak a pedagógusoknak a digitális oktatásban. A sorozat első videójában a madarak és a fák kapcsolatát mutatja be a Pilisi Parkerdő Budakeszi Vadasparkjának erdőpedagógusa.

A Madár konyha a fákon és a fák körül című foglalkozást vasárnap, a Madarak és fák napján teszik közzé az Országos Erdészeti Egyesület Facebook-oldalán. A tervek szerint a tanév végéig naponta egy-egy, 15-20 perces online ismeretterjesztő anyagot megosztanak az interneten. Az erdőpedagógusok és erdészeti szakemberek által összeállított programban szó lesz többek között a nyomolvasásról és nyomkeresésről, gyógynövényismeretről, a fákról és az erdei vizek útjáról. Megtanulhatnak a gyerekek papírból fecskét hajtogatni, megismerkedhetnek a madárgyűrűzéssel, valamint az év fájával és madarával. A videók mellett az erdőgazdaságok megoldandó feladatokat, rejtvényeket, egyéb erdei iskolai tartalmakat is feltöltenek a saját közösségi oldalukra.     Az erdőgazdálkodások Facebook-oldalain és Youtube-csatornáin keresztül az érdeklődők virtuálisan ellátogathatnak a környékük erdeibe is.     Az erdei iskolákat az erdőgazdaságok honosították meg Magyarországon, és ma már országszerte 40 intézményben évente több mint 100 ezer gyermeket oktatnak a természet tiszteletére.