Olyan hideg van Kanadában, hogy éjjel még a pingvinek sem mehetnek ki

0
3 534 megtekintés
Királypingvinek - Calgary Állatkert - Kép: THE CANADIAN PRESS
Swing Szerelem Szulák
Annyira extrém hideg van Kanadában, hogy nem engedték ki szilveszter éjjel a királypingvineket a kanadai Calgary állatkertjében, bár ez a faj jól tűri a sarkvidéki időt.

„A mostani nagy hideg miatt a királypingvinek a többi pingvinnel együtt bent maradtak a házukban, a látogatók is csak így nézhették meg őket” – magyarázta Malu Celli, az albertai állatkert zoológusa. A faj egyedei a mostani hideget is jól tűrték, a téli hónapok alatt is kisétáltak a hóba – tette hozzá.

Királypingvinek – Calgary Állatkert – Kép: AFP

Az állatkert tíz királypingvinje – köztük egy öthónapos fióka – az új szabály szerint csak akkor járhat-kelhet szabadon, ha legalább -25 Celsius-fokra melegszik az idő. Vasárnap este azonban -30 fokra esett vissza a hőmérséklet, a meteorológusok szerint akár -42 fokot sem tartották lehetetlennek éjszakára.

Nemcsak a királypingvinek maradtak „házon belül” szilveszter éjjel az állatkertben. Az estére meghirdetett szabatéri újévvárást lefújták, helyette – mint más kanadai városokban – beltéri progamokkal várták a szilveszerezőket.

We're gearing up for the annual #penguinwalkyyc, which waddles back to the zoo on January 17, 2018 at 11 a.m. Forget how cute the walk is? We have a picture from last year to remind you–see you soon!

Közzétette: The Calgary Zoo – 2018. január 2.

 

Kanada szinte teljes területén már egy hete extrém hideg uralkodik: hétfőn napközben a leghidegebb településen, Eurekában -40,5 fokot mértek. A legmelegebb az országban ekkor a Brit Columbia államban lévő Prince-Rupertben volt, itt -7,5 fokot mutatott a hőmérő.

Forrás: MTI