Olimpikonok is segítik az állatok örökbefogadását a Belvárosi Kutyafesztiválon

0
17 megtekintés
Fotó: Vigyél Haza Alapítvány
Swing Szerelem Szulák
Olimpikonok is segítik a gazdátlan állatok örökbefogadását és a felelős állattartás népszerűsítését május 13-án a Belvárosi Kutyafesztiválon. A Vigyél Haza Alapítvány idén is családi programokkal hívják fel a figyelmet a felelős kutyatartásra és a gazdátlan állatok örökbefogadására.

A nap folyamán délelőttől kora délutánig önkéntesek segítségével bárki jelentkezhet sétáltatásra, így kipróbálhatja, hogy milyen egy kutya felelős gazdájának lenni. A kutyasétáltatásban részt vesz Telegdy-Kapás Boglárka, Telegdy Ádám és Cseh László úszó olimpikon is.

Idén is lesz kutya és gazdája fotózás, kutyakozmetika, állatorvosi tanácsadás, fizioterápia-bemutató, kutyaviselkedés-terápiás tanácsadás, mikrochip-leolvasás és -regisztráció, kutyabiléta-gravírozás és kutyás bemutató, de a szervezet kutyakereső-alkalmazásával is megismerkedhetnek az érdeklődők.

Fotó: Pixabay/Matla Brand

A rendezvénnyel párhuzamosan a Belvárosi Szabadidő Sportegyesület sportnapot tart, amelyen többek között közös gyerek-felnőtt torna, gyerekjóga, kézműves foglalkozás és játszóház is várja az érdeklődőket.

Kutyafesztiválon minden szolgáltatás ingyenes!
Kutyakozmetika, állatorvosi tanácsadás, fizioterápia bemutatók, kutya viselkedésterápiás tanácsok, mikrochip leolvasás- és regisztráció, kutyabiléta gravírozás, kutyás bemutatók, kutyakereső alkalmazás, és számos, a felelős kutyatartást népszerűsítő esemény, várja az érdeklődőket. Bemutatkozik az állatvédelem gyerekeknek program is, akik játékokkal várnak mindenkit.

A szervező Vigyél Haza Alapítvány kiemelt feladata a gazdátlan és sérült kutyák gyógyíttatása és örökbeadási esélyeinek növelése. Innovatív megoldásaikkal, amilyen az országosan működő, ingyenes mikrochip-leolvasó hálózat, a Vigyél Haza kutyakereső mobilapplikáció vagy a kezdeményezésükre készült Kutyakötelesség kézikönyv a gazdátlan vagy elkóborolt kutyákon segítenek.

MTI, vigyelhaza.hu