Nyugdíjas otthont kapnak a cirkuszi elefántok

0
190 megtekintés
Kép: Elephant Haven - European Elephant Sanctuary
Swing Szerelem Szulák
Két neves állatvédő csoport létrehozza Európa első menhelyét nyugalomba vonuló cirkuszi elefántok számára. A World Animal Protection nevű csoport és az Elephant Haven jótékonysági szervezet a Franciaország középső részén lévő Limousin térségben alakítja ki a menhelyeket, amelyek egy része már ősztől működni fog. 

Az európai cirkuszok műsoraikban több mint 100 elefántot használnak.

„Európában nincs olyan hely, ahová visszavonulhatnának az elefántok, ezért örülünk annak, hogy biztonságos menedéket nyújthatunk számukra” – közölte Tony Verhulst, az Elephant Haven társalapítója.

A menedékhelyeken építenek teraszt is a látogatók és turisták számára, ahonnan biztonságosan megtekinthetik a szabadon kóborló állatokat.

Kép: Elephant Haven – European Elephant Sanctuary

A dán parlament is betiltja a vadállatok cirkuszi alkalmazását

Az elefántmenhely ötlete annak nyomán merült fel, hogy a két csoport sikeresen lobbizott a dán parlamentben, amely a közelmúltban elkötelezte magát arra, hogy betiltsa a vadállatok alkalmazását cirkuszokban.

Európa 14 országában léptettek már életbe hasonló tilalmat, többségük idén emelkedett jogerőre.

Kép: European Elephant Sanctuary – elephanthaven.com

„Hatalmas győzelem számunkra Dánia elköteleződése a cirkuszi elefántok betiltása mellett, része annak az európai láncreakciónak, amelynek célja, hogy véget vessenek ezen méltóságteljes állatok szenvedésének és boldogtalanságának” – mondta Steve McIvors, a WAP vezérigazgatója.