Nyolc méter magasból lógott a kutya- megmentették a tűzoltók

0
918 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Harminc méter magasan, egy nyolcadik emeleti lakás erkélyéről mászott ki egy pitbull Pesterzsébeten a Baross utcában még hétfőn reggel. Prometeusz órákon át lógott a semmibe, miután gazdái kizárták, amíg dolgoztak – tették ezt azért, mert az eb folyton kárt tett a berendezésben – számolt róla a Tv2 Tények című műsora.

Azt nem tudni, hogy miért vagy hogyan, de tény: a kutya kimászott az erkélyről. Az azonnali zuhanástól Prometeuszt a nyakörve mentette meg, ami megtartotta egy ideig, ám amikor csúszni kezdett, a mancsaival és fogaival próbált megkapaszkodni a betonfalon.

Időközben a szomszéd házból meglátta két férfi az állat küzdelmét, így megpróbáltak azonnal segíteni neki. Ekkor már Prometeusz nagyon fáradt volt, az egyik férfi pedig hiába mászott ki az erkélyre, a beakadó nyakörv miatt nem tudta az állatot beemelni.

„Gyorsan kellett cselekedni, hiszen még lentről, az utca szintjéről is látszódott, hogy a kutya vérzik. A fővárosi tűzoltók létrás tűzoltójárművel mentek föl a kutyához, ahol a lábát az erkély szerkezeti elemei közül ki tudták szabadítani” – nyilatkozta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az állatnak kitört pár foga és vérzett a mancsa, de élve megúszta a hajmeresztő mutatványt. Végül visszakerült a gazdáihoz, akik komoly elhatározásra jutottak: visszavitték őt a tenyésztőjének. A történtek után egy köszönő levelet is írtak a szomszédnak, aki segített kutyájuk megmentésében.