Nyest zuhant a nézők közé a miskolci színházban

0
1 228 megtekintés
Nyest - Kép: kepmas.hu
Swing Szerelem Szulák
A Miskolci Nemzeti Színház múlthét szombati előadásán, váratlan meglepetés érte a nézőket, amikor a levegőből közéjük zuhant egy nyest – írja borsod24.com. Az incidens az Üvöltő szelek című előadáson történt, de a nézők szerencsére nem pánikoltak, sőt mindenki összefogott az állat megmentésért. 

A színház közleménye szerint a nézők azonnal bekapcsolták mobiltelefonjaik világítását, így segítettek a színház dolgozóinak megfogni az állatot. Olyannyira nem volt pánikhangulat – pedig ritkán esik a fejünkre egy nyest, lássuk be – hogy a színészek semmit nem vettek észre az egészből, csak az előadás végén tudták meg, mi is történt.

Mint kiderült a nyest a padlásról érkezett égi áldásként, a színház természetesen ígéretet tett arra, hogy átvizsgálják alaposan az egész padlást, “hogy a későbbiekben ne kerülhessen sor hasonló malőrre.”

A szabadon engedett, sérült nyesten a Mályi Madármentő Állomás munkatársai igyekeztek segíteni, azonban Lehoczky Krisztián, a madármentő állomás vezetője saját közösségi oldalukon vasárnap reggel kilenc óra körül arról számolt be, hogy a szőrmók nagyon rossz állapotban került hozzájuk, és sajnos a gondos kezelés ellenére sem maradt életben.

A nyestek a legvárosiasabb vadállataink, de hiába élnek az ember közvetlen közelében, sokan félnek tőlük, pedig városi környezetben nem kell tőlük tartani.