Nézd, hogyan nyaralnak a Belugák a Hudson-öbölben

0
282 megtekintés
Ilyen remek pillanatokat kaphatunk el élőben, ha figyeljük a kamerát - Kép: explore.org/livecams
Swing Szerelem Szulák
A megindítóan kedves külsejű Belugák, minden nyáron az Északi-sarkvidékről, mintegy 57000-en elindulnak Kanada felé, a manitobai Churchill-folyóhoz, a szokásos éves nyaralásra. Eme csodálatos esemény megfigyeléséhez, a folyó torkolatához egy hajón kamerát is elhelyezett a Polar Bears International (PBI) és az Explore.org – szúrta ki a Travelo.

Július 15-én indították el belugadelfin-kamerát, melyen a mozgó jégtáblákhoz is hasonlító, mindig mosolygósnak tűnő vízi emlősök nyaralását követhetjük figyelemmel. A Hudson-öbölbe érkező, játékos bálnákat víz alatti kamera örökíti meg, hangjukat a kamera hidrofonja rögzíti, emellett a fedélzeten is található egy felvevő – derül ki a thrillist.com cikkéből.

Kép: adventuresmithexplorations.com

A kamera immáron nyolcadik éve teljesít szolgálatot, a Polar Bears International pedig hét éve hozta létre a sarkvidéki jég napját, hogy felhívja a figyelmet az Északi-sarkvidéken zajló jégolvadásra, annak kiemelkedő fontosságára és lehetséges megfordítására.

A kamera szeptember elejéig működik, júliusban és augusztusban élő csevegéseket is szerveznek, emellett a nézők képernyőfotókkal és a bálnák osztályozásával részt vehetnek a Beluga Bits elnevezésű, közösségi tudományos projektben.

A közvetítés ezen a linken érhető el.