Nevet keresnek a fővárosi állatkert gorillakölykének – SZAVAZÁS

0
2 430 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Mi legyen a gorillakölyök neve? – címmel indított szavazást a Fővárosi Állat- és Növénykert. A december 23-án született kölyök pénteken lett éppen három hónapos, így eljött az ideje, hogy nevet is keressenek neki. Három név közül lehet választani, a szavazatokat csütörtök délig várják. 

Az némileg nehezíti a névadást, hogy a jövevény nemét még mostanra sem sikerült kétséget kizáróan megállapítani (gyanú persze már van), éppen ezért olyan nevek közül lehet választani, amelyek bármilyen nemű gorillakölyök elnevezésére alkalmasak.

A nevek, amikre szavazhatunk:

  • Indigo – az egész világon, így Afrikában is elterjedt vándorszó, amelyet névként is szoktak használni. Eredetileg az indigófestékre, annak színére, illetve az előállításának alapjául szolgáló növényre utaló elnevezés, amely végső soron az ógörög nyelvre vezethető vissza.
  • Ithemba – Az Afrika déli részén beszélt nguni nyelvekben (pl. zulu, xhosa, ndebele) a szó, illetve név jelentése: bizalom, remény. Egyes nyelvjárásokban themba alakban használják.
  • Ukusinda – A Kelet-Fokföldtől Zimbabwéig terjedő területen beszélt ndebele és xhosa nyelvek szókészletéből származó szó és név, amelynek jelentése: túlél, fennmarad, megmenekül.

Ha megtetszett valamelyik név és szívesen szavaznál akkor IDE KATTINTVA megteheted.

A gorillakölyök nevére március 29-én, azaz csütörtök délig lehet szavazni. A szavazás eredményét, illetve az ifjú gorilla végleges nevét még húsvét előtt nyilvánosságra hozzák.

Forrás: zoobudapest, MTI