Nemzetközi Vöröspanda Nap Debrecenben

0
281 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Idén szeptember 21-én, szombaton tizedik alkalommal kerül sor a Nemzetközi Vöröspanda Világnapra, melyet minden év szeptember harmadik szombatján rendeznek meg. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet e veszélyeztetett ázsiai fajra, valamint védelmének fontosságára – írja sajtóközleményében az állatkert. 

A himalájai mérsékelt övi erdőkben őshonos vöröspanda – más elnevezésein kispanda, vagy vörös macskamedve – életterének drasztikus zsugorodása, valamint az illegális állatkereskedelem miatt Veszélyeztetett besorolással szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajok vörös listáján.

A Debreceni Állatkertbe látogatók szeptember 21-én kifejezetten a vörös macskamedvékről szóló szakvezetéssel egybekötött látványetetésen vehetnek részt 11 órától. Az érdeklődők megismerkedhetnek a kispandák kedvenc eledelével, a különböző bambuszfajokkal, a gyermekek 13 órától 15 óráig tematikus foglalkozáson fedezhetik fel e kivételes állatok világát. Azok a gyerekek, akik macskamedve arcfestéssel, jelmezben vagy álarcban érkeznek az állatkertbe 50% kedvezményt kapnak a jegyárból. A belépőkből az Állatkert kispanda tenyészprogramját – egy hím kispanda érkezését – támogathatják az érdeklődők.

A programokon való részvétel ingyenes!

Forrás: zoodebrecen