Nem lehetett rendőrkutya, mert túlságosan kedves volt

0
31 136 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Hiába a remek vérvonal, a hónapokig tartó kutyakiképzés a rendőrakadémián, Gavel a németjuhász mégsem vált be rendőrkutyának, ezért elbocsátották. 

Ha lenne a kutyusnak elbocsájtó levele, valószínűleg ez lenne ráírva: Túlságosan aranyos ahhoz, hogy rendőrkutya legyen. Kiképzői nagy reményeket fűztek a kutyus rendőr karrierjéhez, azonban Gavel nem váltotta be hozzá fűzött reményeiket.

Egy idő után rájöttek, hogy hiába minden erőfeszítés, a négylábúból nem lehet kinevelni a kedvességet és aranyosságot. Bármikor levehető a lábáról egy kis csikizéssel, hasvakarással, csak a jószándékot látja az emberekben, tehát nem alkalmas feladatának betöltésére, ezért elbocsájtották. Pedig hosszú hónapokig próbálkoztak, a végsőkig elmenve. Gavel négy egyenruhát is kinőtt a tanuló idő alatt.

Nem maradt azonban sokáig munkanélküli az eb, ugyanis  az állam kormányzója, Paul de Jersey vette magához és ki is nevezte rögtön kormányzói alkirálykutyának.

Munkaköri feladatai közé tartozik a vendégek fogadása, a simogatások és hasvakargatások begyűjtése. Feladatát remekül végzi, eddig nem érkezett rá panasz. A kormányzó pedig annyira megszerette, hogy mindenhova viszi magával Gavelt.