Napi cuki: nyár végére belejön a strandolásba Rezső a budapesti kistapír-videó

0
387 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A Fővárosi Állat és Növénykert legifjabb tapírja a másfél hónapos Rezső, ismerkedik a strandolás örömeivel és egyre gyakrabban használja a kifutóhoz tartozó medencét. 

Az állatkert legújabb kisfilmjében azt láthatjátok, hogy Rezső, hogyan kezdett el ismerkedni a kifutóhoz tartozó medencével. Természetesen a gondos anyuka, Suki is mindig ott volt vele, hogy vigyázza és bátorítsa őt.

Az első kihívást az jelentette, hogy a kisállat megtalálja, hol a legkényelmesebb lemenni a medencébe. Utána a vízzel való ismerkedés volt a következő feladat, és nem sokkal később az állat már úszni is elkezdett. A tapíroknak az úszást nem kell tanulniuk, hanem azt már eleve, ösztönösen tudják, a gyakorlás azonban így is fontos, hogy az úszáshoz szükséges izmok megerősödjenek, és persze, hogy a kicsi egyre kitartóbb, állóképesebb legyen a medencében is.

A felvételek néhány nappal ezelőtt készültek, és a folyamat első lépéseit örökítették meg. Azóta a kicsi már sokkal gyakrabban és magabiztosabban merül el a medence hűs vizében.

Forrás: zoobudapest

Kiemelt kép: Fővárosi Állat és Növénykert/facebook