Mozgólépcső szorította be egy kutyus lábát a Kálvin téren

0
380 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Az egyik szemtanú szerint a kutyát gazdái nem vették ölbe, ezért következhetett be a baleset. A kutya keserves vonyítással reagált, mikor a lépcső becsípte a lábait, az emberek hiába nyomkodták a vészjelző gombot, a szerkezet alig akart leállni, ezzel még több sérülést okozva az eben. Az utasok közül többen segíteni próbáltak, de sírás nélkül senki sem bírta végignézni az esetet.

A kutyust először a BKK dolgozói próbálták kiszabadítani, később a katasztrófavédelem emberei mentették ki a sebesült állatot. A beszámoló szerint a kutya két lába roncsolódott, és rengeteg vért veszített a helyszínen. A katasztrófavédelemtől a hvg.hu-nak megerősítette a hírt, a baleset a mozgólépcső tetején történt, és a kutya hátsó lábi szorultak be. Mint kiderült, csak véletlenül jártak a helyszínen. A műszaki ügyelet visszaforgatta a mozgólépcsőt, kiszabadították az ebet, és bekötözték sebeit.

image.aspx

Mint később kiderült, a terrieren többórás műtétet hajtottak végre, az egyik lábáról egy lábujjat-, a másikról két lábujjat és egy talppárnát amputáltak le. Az állatkórház szerint hetente többször látnak el hasonló balesetben megsérült kutyát.

Kifejezetten fontos, hogy minden utazás során a mozgólépcsőn vegyük ölbe a kutyát, hogy elkerülhessük az ilyen, és hasonló baleseteket!

Forrás: hvg.hu