Most már biztos, hogy a varjúféléknél nincs pimaszabb állat a világon

0
10 821 megtekintés
Kép: Imgur
Swing Szerelem Szulák
A varjak kivételesen intelligens állatok, ráadásul elképesztően szemtelenek és bátrak. Azon túl, hogy a farokhúzogatási mániájuk az életben maradás része, mert ezzel a figyelemelterelő módszerrel lophatják el a nagyobb ragadozó madarak zsákmányát, simán kedvtelésből is bosszantanak nagyjából mindenkit. Egyébként, pimaszságuk odáig terjed, hogy ha éppen lusták repülni, akkor simán potyáznak is más hátán, elvégre minek erőlködni, ha van ki dolgozzon helyettünk…

A bosszútól nem nagyon tartanak, mivel ügyesen és gyorsan repülnek, így semmi nem akadályozza őket abban, hogy kedvtelésből bárkit kiborítsanak.

Kép: 500px.com

A pimasz kis szemétládák intelligenciájáról számos kutatás készült már, A Houstoni Egyetem tudósai megállapították, hogy képesek az elvont és logikus gondolkodásra, felismerik a tükörképüket és képesek az együttérzésre is. A svéd Lund Egyetem kutatói szerint az önfegyelem az egyik legerősebb jele az intelligenciának, naná, hogy ebben is az élen járnak, ráadásul simán megoldják az összetett feladatokat is. Értik mi a térfogat, mi a különbség kicsi és nagy vagy nehéz és könnyű között.

Az alábbi videókban épp feladatokat oldanak meg, érdemes rászánni magunkat erre a pár percre, tanulságos és szájtátós, hogy tényleg milyen okosak is ezek a madarak.

 

Forrás: Imgurlemon.hu