Mosómedve-kifutóra gyűjt a Budakeszi Vadaspark

0
177 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Mosómedve-kifutóra gyűjt a Budakeszi Vadaspark, ezért adományozásra kéri támogatóit. Emellett az idén is megrendezi a Fuss, Forest! Jótékonysági Futást, amellyel szintén a fejlesztést lehet támogatni.

Az építendő infrastruktúra, a ház, a környezetgazdagítási elemek és a tereptárgyak négy millió forintba kerülnek. Az állatok életminőségét javító fejlesztésnek köszönhetően az emlősök nagyobb élettérben élvezhetik majd a mindennapokat, a látogatók pedig testközelből szemlélhetik őket. A szellősebb tereknek köszönhetően további környezetgazdagítási eszközök, mint például mászókák, mosómedve-játszótér és medence elhelyezésére is lehetőség nyílik – olvasható a közleményben. A jelenlegi, felszabaduló kifutót a rókák vehetik majd birtokba és a többi állat is nagyobb helyre költözhet.

A támogatásokat a Budakeszi Vadaspark hivatalos bankszámlaszámára lehet elküldeni. Emellett a park és a CoffeeRUN idén is megrendezi a tavaly debütált, nagy sikerű Fuss, Forest! Jótékonysági Futást.

A nagy mosómedve küldetés elnevezést kapott sportversenyen a nevezők a mosómedvék új kifutójának megépülését támogatják – emlékeztet a kommüniké. A versenyre az Erdei Futás weboldalán lehet jelentkezni.
A mosómedvéket (Procyon lotor) leginkább banditaszerű álarcukról, méretes bundájukról és gyűrűs csíkozású farkukról ismerhetők fel. Észak-amerikai származásuk miatt betelepült fajként tartják számon őket. Kiváló alkalmazkodóképességüknek köszönhetően hamar elterjedtek Magyarországon is, de legnagyobb európai populációjukat Németországban találjuk.
A Budakeszi Vadasparkban jelenleg két mosómedve él, Salamon és Gordon. Ez utóbbi állat a zárva tartás ideje alatt érkezett, így a látogatók személyesen még nem találkozhattak vele. Bár a fiatal jövevény minden szükséges állatorvosi kezelést megkapott, maradása attól függ, hogy mennyire tud összeszokni lakótársával – áll az összegzésben, amely arra is kitér, hogy ha Gordon végül más állatkertbe költözik, a Vadaspark az állatkertek szövetségén keresztül igyekszik Salamon számára megfelelő társat találni.

MTI