Mindeközben: Kétezer dollár üti a markát annak, aki segít kézre keríteni egy grizzly medve gyilkosát

0
896 megtekintés
Képünk illusztráció - Grizzly medve (Ursus arctos horribilis) - Kép: fineartamerica.com
Swing Szerelem Szulák
Egy amerikai állatvédő szervezet kétezer dolláros nyomravezetői díjat ajánlott fel egy ismeretlen orvvadász felkutatásáért, aki még szeptemberben végzett illegálisan egy Grizzly medvével Wyoming államban – írja az OrigoFOXNEWS nyomán. 

Az amerikai Hal- és Vadvédelmi Szolgálat (FWS)  2000 dollárt (580 ezer forint) ajánlott fel olyan információkért, amelyek segíthetnek egy grizzly medve Wyomingban történt illegális megölése ügyében.

Az FWS szerint az államban különösen veszélyeztetettnek minősített grizzly tetemét 2020. szeptember 9-én fedezték fel a Wind Creek rezervátum vízelvezető területén. Az eset körülményeiről további részleteket egyelőre nem közöltek, de azt elmondták, hogy

az orvvadász eme “hőstettéért” minimum 25 ezer dolláros ( 7 250 000 forint) pénzbüntetésre, és akár fél év letöltendő börtönre számíthat

Mint írják, az USA 48 államában szigorún tilos a különösen veszélyeztetett faj, azaz a grizzlyk vadászata. Megjegyezték azt is, hogy a megölésük csak rendkívüli esetekben, így például önvédelemből lehetséges, de a wyomingi esetnél ennek nyoma sem volt.