Milyen pózban alszik a kutyusod? Ezt árulja el a személyiségéről!

0
756 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

1. Oldalfekvés

Ez az egyik leggyakoribb póz, a legtöbb kutyus így szeret aludni. A szakértők szerint a relaxált, nyugodt kutyusok mind így alszanak el. Azt jelenti, hogy a kutyus békés, biztonságban érzi magát, ugyanakkor pillanatok alatt ismét talpon tud lenni, ha a gazdinak szüksége van rá.

2. Az “összegömbölyödött róka”

Szintén nagyon gyakori a kutyusok körében, de a macskák is gyakran alszanak hasonló pózban, hiszen így saját magukat is tudják melegíteni. A mancsukat maguk alá gyűrik, farkukat egészen az arcukig húzzák, hogy még inkább komfortosabban érezzék magukat. Azok a kutyusok, akik így alszanak gyengédek és kedves a természetük.

3. A “szuperhős”

Kinyújtott mellső- és hátsó lábak, mindezt hason fekve, ezért pontosan úgy festenek, mint egy levegőben cirkáló szuperhős. A legtöbb kutyus azért választja ezt a pózt, hogy minél hamarabb felkelhessen, ha a gazdi szólítja őt. Általában nagyon energikus és mozgásszerető kutyusok, kölykök szoktak így aludni.

4. A “polip”

A kutyus a hátán fekszik, lábai pedig az égnek merednek, vagy minden irányban kókadoznak. Furcsán nézhetnek ki ebben a pózban, de aggodalomra semmi ok, hiszen azok a kutyusok, akik így alszanak nagyon magabiztosak és óriási biztonságban érzik magukat otthon, a gazdájuk mellett. Mivel ebben a pózban a “legsebezhetőbbek”, ezért rendkívüli dolog, ha mégis így alszanak el. Azt jelenti, hogy tökéletesen megbíznak benned!

5. A “kifli”

Arról a pózról beszélünk, mikor a kutyus felhúzott lábakkal fekszik  pocakján, a fejét azonban oldalra fordítva tartja. Ebben a pózban az izmok megfeszülnek, ezért a kutyus képtelen nagyon mélyen aludni, ám aggodalomra semmi ok! Legtöbbször az érzékeny, félős, apróbb termetű kutyák alvási szokásainál figyelhető meg ez a jelenség.

Ha tetszett a cikk, akkor ezeket is ajánljuk:

4 tipp, amivel segíthetsz ingerült, nyugtalan kutyusodon
7 jel, hogy a kutyusod egészsége veszélyben lehet
Mit akar velem tudatni a macskám? Segítünk!

Forrás: littlethings.com
Fotó: 7-themes.com