Mi a teendő kutya melegben?

0
306 megtekintés
kutya
Swing Szerelem Szulák

Kánikulai meleg időjárás esetén mindenképpen érdemes odafigyelni az alábbi dolgokra, melyek megóvhatják kedvenceinket a hőgutától akár a legnagyobb forróságban is.

Árnyék

Ügyelj rá, hogy a kutya ne a tűző napon, hanem az árnyékban maradjon! A forróságban nagyon könnyen hőgutát kaphat, arról nem is beszélve, hogy a nap káros sugarai rá is éppoly veszélyesen hatnak, mint az emberre. Érzékeny bőrüket könnyen megkapja a nap, hiába a testüket fedő szőrzet.

Víz

Bárhová is mentek, mindig legyen nálad víz! Ebben az időjárásban az átlagosnál több folyadék fogyasztása az ajánlott, hiszen a melegben kis kedvenced is hamar kitikkad. Sétához, játékhoz, utazáshoz is készíts be egy üveg vizet és egy tálkát, ha pedig otthon hagyod a kutyát, mindig gondoskodj róla, hogy egész napra elegendő vízhez jusson.

Séta

A sétákat lehetőleg ne a legmelegebb órákra, inkább a kora reggeli, vagy esti időszakban induljatok útnak, amikor a nap ereje nem olyan erős. Ha mégis muszáj a forróságban elindulnotok, figyelj arra, hogy ne a forró betonon közlekedjetek! A járda pillanatok alatt felmelegedik, így a négylábú mancsa megsérülhet.

Biztonság

Véletlenül se, még csak egy percre se hagyd a kutyát az autóban! A leengedett ablak nem segít azon, hogy az autó néhány perc alatt felforrósodjon. Ha nem tudod hova tenni a kutyát, inkább hagyd otthon, a hűs otthonban nem érheti olyan baleset, ami végzetes is lehet számára.

Fotó: housemydog.com