Megtalálta új családját Nico a vakvezető kutya

0
1 173 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Pár hete írtunk nektek Nicoról, a vakvezető kutyusról aki új gazdát keres. A Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola közleményéből megtudtuk, hogy a kutyus megtalálta új családját.

Nico gazdikereső posztjára majdnem 250 érdeklődő levél érkezett. Örömmel töltötte el a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolát, hogy ennyi jó szándékú embert sikerült megszólítani. A jelentkezők nagy része alkalmasnak bizonyult az örökbefogadásra, így a választás rendkívül nehéz volt. Örülünk, hogy április 27-ét, a Vakvezető Kutyák Világnapját szerető családjával tölti Nico.

Nyugalmazott vakvezető kutyáink, amennyiben lehetséges, a látássérült gazdáiknál maradnak, vagy a közeli családjukban helyezzük el őket. Ha erre nincs mód, és a kutya a kölyöknevelő programunk keretében nőtt fel, akkor a kölyöknevelője kapja meg a lehetőséget, hogy magához vegye. Emiatt csak az esetek nagyon kis százalékában fordul elő, hogy idős kutyáink számára új családot kell keresnünk.

„Ahogy a legtöbb ember, aki kutyát hoz a családjába, én is egy pihe-puha, ennivaló, nedves orrú kölyökre gondoltam elsőre. Bár tudom, hogy a kölyökkutyák kedvesek és cukik, nagyon sok oka van annak, hogy egy idősebb kutya örökbefogadása mellett döntöttünk” – mondja a Miskolcon élő Andrea az új családtagról.

Forrás: Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola