Megszakadt a szíve bánatában a kutyusát gyászoló nőnek

0
3 426 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Joanie Simpsont a 62 éves amerikai hölgyet, nemrégiben mentőhelikopterrel szállították kórházban infarktus gyanújával. A kórházba érve azonban megállapították, hogy az idős hölgynek egészen más problémája van. Nemrégiben veszítette el kiskutyáját és annyira megviselte a kutyus halála, hogy szó szerint összetört a szíve. 

A takocubo-kardiomiopátia néven emlegetett betegség tüneteit tekintve nagyon emlékeztet az infarktusra. Általában akkor jelentkezik, amikor a páciens életében egy súlyos, lelki megrázkódtatással járó esemény történik – például egy házastárs, vagy gyermek elvesztése. A stressz-hormonok szintje hirtelen megemelkedik, emiatt pedig valamilyen okból a szív egy része átmenetileg megnagyobbodik.

Ritka eset, hogy egy állat elvesztése ekkora traumát okoz, ám ez is jól mutatja, hogy négylábú kedvenceink valódi társak az életünkben.

– A gyerekek már kirepültek otthonról, így Meha volt az én kislányom – mondta az asszony, akinek kis kedvence szívbetegségben szenvedett, és erős fájdalmak közepette hunyt el.

Joanie Simpsonnak azonban nem ez volt az egyetlen traumája az elmúlt időszakban. A fia egy komoly műtéttel nézett szembe, veje elvesztette a munkáját, míg a régóta eladósorban lévő házától sem sikerült megszabadulnia.

A nagy riadalom ellenére szerencsére az asszony felépült, és a kórházat is elhagyhatta. Bár igyekeznie kell minél nyugodtabb, stresszmentes életet éljen, nehogy újra valamitől megszakadjon a szíve.

Forrás: bors