Meggyógyított gólyákat engedtek szabadon a Hortobágyi Madárparkban

0
187 megtekintés
Fehér gólya szabadon engedése március 15.-én Fotó: Konyhás István - madarpark.hu
Swing Szerelem Szulák
Szabadság, gólyák, szerelem – meggyógyított madarak szárnyalnak újra szabadon, ezzel is emlékeznek a Hortobágyon az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra. A március 14-15-ei hétvégén összesen 12 gólyát engednek el és több egerészölyv is visszanyeri szabadságát. 

A gólyák – mint igazi magyar madarak – pontosan e napon érkeznek vissza Afrikából, és így a madárkórházban ápoltak is egyenlő eséllyel foglalhatnak velük fészket – írja a madarpark.hu

Hortobágy, 2020. március 14.
Déri János igazgató-állatorvos (b) és egy önkéntes szabadon enged egy sérülésből felépült, gyorsan leváló nemzeti színű szalaggal is megjelölt gólyát a Hortobágyi Madárparkban 2020. március 14-én.
MTI/Czeglédi Zsolt

A hagyományainknak megfelelően nemzeti ünnepünkön a gólyákat kokárdával ékesítve bocsátják útjukra.  A kokárdákat természetesen úgy rögzítik, hogy az elengedés pillanatában, de legkésőbb az első szárnycsapások után leessenek, hogy ne zavarják a madarakat további életükben.

Hortobágy, 2020. március 14.
Déri János igazgató-állatorvos (j) és egy önkéntes szabadon enged egy sérülésből felépült, gyorsan leváló nemzeti színű szalaggal is megjelölt gólyát a Hortobágyi Madárparkban 2020. március 14-én.
MTI/Czeglédi Zsolt