Megfulladt a csomagtartóban szállított francia bulldog

0
20 550 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Az elkóborolt francia bulldogot Röfit, megtalálói egy kocsi csomagtartójában szállították vissza a gazdájának. A kutyus nem élte túl az utazást.

A szegedi tulajdonos a lapnak mesélte el, hogy Röfi pénteken dél és fél egy között kiszökött móravárosi házukból, amikor az autójukat mosták. Elkezdték keresni a környező utcákban, de nem találták, ekkor feltették a közösségi oldalra, hogy eltűnt, mert féltették a nagy forróságban.

„Jelentkeztek a megadott telefonszámon, hogy megtalálták Röfit, és viszik autóval a dorozsmai menhelyre. Kértük, hogy találkozzunk az Auchan parkolójában, ahol kifizetjük a megtalálási díjat, a benzinköltséget. A fiammal csak azt kértük, húzzák le az ablakot, mert Röfi nem bírja a hőséget” – mesélte a történetet Kovácsné Pataki Tímea.

Elmondása szerint a fia három óra körül ért a parkolóba, ahol teljesen sokkolta, amit látott: a kutya a csomagtartóba volt zárva, ott egy ládában paplannal letakarva feküdt – holtan.

„Amikor a fiam meglátta az elpusztult kedvencét, elkeseredésében rugdosni kezdte a saját autóját, és rávágott a megtalálók autójára, akik rendőrt hívtak. – Azon is bedühödött a fiam, hogy azt mondták neki, örüljön, hogy visszahozták a kutyáját, és fizesse ki a benzinpénzt. A rendőrök azt javasolták, hogy állatkínzás miatt tegyünk feljelentést az ügyben, és vigyük el állatorvoshoz a kutyatetemet. Megtettük a feljelentést, és elvittük Röfit az állatorvoshoz, aki megállapította, cianózis jelei mutathatók ki, ami hőguta következménye. A kutyának habos volt a szája és lila a nyelve, megfulladt a csomagtartóban” – mesélte gazdája. – „Máig nem tudtam napirendre térni az ügy fölött, azóta sem tudok éjszaka rendesen aludni”

Az állatorvosi vizsgálat után Röfit eltemették otthon a kertben, de este a rendőrség egy igazságügyi szakértővel kiment a házhoz, így ki kellett hantolni a szerencsétlenül járt állatot, akinek testét boncolásra küldik.
A Szegedi Rendőrkapitányság állatkínzás vétsége miatt indított eljárást.

Forrás:kutyabarat.hu