Medvét gázolt a vonat

0
21 103 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Az elgázolt állatot percekig őrizte még egy másik medve, valószínűleg a párja.

Medvét ütött el a vonat csütörtök hajnalban a székelyföldi Sepsibodok vasútállomásán.

Fodor István polgármester szerint a baleset nem sokkal éjfél után történt. Az elhaladó tehervonat mozdonyvezetője jelezte a szolgálatban lévő vasutasnak a gázolást, aki aztán riasztotta a hatóságokat, és hívta a polgármestert is.

A balesetnek egy 8-9 éves, mintegy kétszáz kilós hím medve esett áldozatul. Az állat tetemét pár percig még a helyszínen őrizte egy másik nagyméretű medve, amely csak a rendőrök és helybéliek zajkeltésére hagyta el az állomást.

A polgármester hozzátette: a medvék párzási időszaka zajlik, és az elpusztult hím párja lehetett a másik medve, amelyik percekig az állomás ajtajában állt, és megakadályozta a vasutas visszatérését az épületbe.

A polgármester beszámolója szerint “a vasutas úgy megijedt, hogy majdnem infarktust kapott”. Aztán a medve a sok kiabálásra az állomás mögötti füves részre húzódott, majd a kerítésen átmászva az országút felé távozott. A szerencsén múlott, hogy nem támadt a vasutasra – mondta a polgármester.

Fodor István szerint múlt héten a szomszédos Oltszemen ütött el egy medvebocsot a vonat. A hasonló esetek nem ritkák olyan helyeken, ahol a vasúti pálya az erdő mellett halad, és a fák közül kilépő állat nem veszi észre a közeledő vonatot. A sepsibodoki vasútállomás azonban kilométerekre van az erdőtől.

A polgármester aggályosnak nevezte a medvék túlszaporodását, és azt is, hogy az állatokat törvény védi.

Forrás: HVG

Ha tetszik az oldal, mi is kérünk szépen egy Like-ot

Kiemelt kép: pixabay