Medvét észleltek Érsekvadkertnél – fotó

0
382 megtekintés
Képünk illusztráció - Európai barna medve (Ursus arctos arctos) - Fotó: koenfrantzen.com
Swing Szerelem Szulák
Nem ez a maci az első, aki idén feltűnik Nógrád megyében. Pontosan ez a harmadik észlelés erről a vidékről. Először április közepén, a nyikom-bérci Gortva birtok közelében készült felvétel egy medvecsaládról, majd egy hónappal később Etes és Ságújfalu között lévő erdős területen valószínűleg ugyanaz az anyamedve és három bocsa tűnt fel.

Most a napokban, Érsekvadkert és Dejtár között, a Lókos mellett egy erdei úton futott össze Bakó Norbert fakitermelő egy mackóval, az állattal való találkozás részleteit, egy fotó társaságában meg is osztotta Facebbok oldalán – írja a nool.hu.

“A medve egy kanyar után várt, két lábon állva – semmiféle agresszió nem volt benne, csupán az autót halhatta, ahogy közelít felé, és gondolom körbenézhetett. Ahogy találkoztunk, egy pár másodpercig néztük egymást, majd hasra dobta magát és elszaladt. Magam sem akartam elhinni, utána indultam az autóval, hogy valami felvételt csinálhassak róla.”

– írja bejegyzésében Bakó.

A lap úgy tudja a helyiek egyelőre arra várnak, hogy a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának szakértője megerősítse a barnamedve jelenlétét Érsekvadkert környékén.

Sziasztok! 🐻Remélhetőleg már többen is olvastátok, hallottátok, hogy egy Barna Medve bukkant fel Érsekvadkert és…

Norbert Bakó paylaştı: 21 Haziran 2020 Pazar