Medvecsaládot kaptak lencsevégre Nógrádban

0
767 megtekintés
Képünk illusztráció - Európai barna medve (Ursus arctos arctos) - Fotó: Nigel Spencer - fineartamerica.com
Swing Szerelem Szulák
Medvecsalád él a pásztói berekben, a bocsokról felvétel is készült – írja a Nool.hu. A medvebocsokról a nyikom-bérci Gortva birtok tulajdonosa egy fotót is közölt a Facebookon.

Az elmúlt napokban találtak egy szarvas tetemet is a környéken, amelynek gerincéből a medve kiharapott két csigolyát. Gyűjti a táplálékot magának – mondta a tulajdonos.

Ezeket a képeket csak figyelemfelhívásnak tettük ki. Úgy vegyétek, mint ha a saját kerítésünkre kiírtuk volna, hogy…

Posted by Gortva Birtok on Thursday, April 16, 2020

A medve anya a közelmúltban lefialt, így van két bocsa is, akiket sikerült lencsevégre kapni az egyik vadkamerának a hajnali órákban a szarvastól mintegy 600 méterre. Tudomásom szerint eddig még senki találkozott az állatokkal ezen a területen.

– mondta el a Gortva birtok tulajdonosa, aki azt tanácsolja a kirándulni vágyóknak, hogy mindenképpen a turista útvonalakon haladjanak és beszélgessenek, ugyanis akkor a medve vagy bármilyen más vadállat elkerüli őket.

Ezen túlmenően arra hívja fel a figyelmet, hogy hamarosan kezdődik a gombázási szezon így, ha lehet, most kerüljék el ezt a részt.

A Bükki Nemzeti Park megerősítette, hogy valóban van medve Pásztó környékén. Honlapjukon azt is leírják, hogy mit kell tenni, ha valaki medvével találkozik.