Masszázsterápiával gyógyul a tüskéit elveszítő, kopasz süni

0
16 725 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Ö itt Nelson, a sün, aki minden tüskéjét elveszítette. Az Egyesült Királyságban, a Foxy Lodge Wildlife Rescue állatmenhelyen viselik gondját, az emberi segítség nélkül ugyanis már nem élhetne.

Nelson tüskéi nélkül túlságosan védtelen, a vadonban nem sokáig maradna életben, ugyanis a rá prédaként tekintő állatok ellen képtelen lenne védekezni. Szerencsére a süni egyáltalán nem bánja, hogy megmentői vigyáznak rá, a menhelyen ugyanis aranyélete van.

076 081 080

“Valószínűleg sohasem fogjuk megtudni, hogyan is veszítette el a tüskéit,” meséli Tonia Garner, a süni egyik gondozója. “Rejtély, hogyan élte túl idáig, de remek egészségnek örvend, azt leszámítva hogy kopasz.”

079 078

A szakértők arra gyanakodnak, hogy Nelsont valamiféle trauma érhette az erdőben, ami miatt teste az összes tüskét ledobta, azok pedig ezidáig nem is nőttek vissza. A gondozók abban reménykednek, hogy megfelelő terápiával még újra kiserkenhetnek a tüskéi, ezért minden nap masszázzsal stimulálják a bőrét, amit Nelson hihetetlenül élvez! Az egyetlen pozitívum az állapotában az, hogy most könnyebb dédelgetni.

077

Forrás: boredpanda.com