Marylandben egy rendőr meglőtt egy mormotát, mert nem reagált a felszólításra

0
298 megtekintés
Képünk illusztráció - erdei mormota - wikimedia.org
Swing Szerelem Szulák
Hihetetlen, de ilyen van! A marylandi Sykesville városkában egy rendőr meglőtt egy mormotát, mert nem reagált a felszólításra. Az állatvédők a rendőr megbüntetését követelik állatkínzásért. 

A CBS televízió Baltimore-i szerkesztősége tette közzé azt a videót, amely bejárta az amerikai közösségi médiát, és amely azt mutatja, hogy egy rendőr rálő az úttesten ácsorgó mormotára.

A helyi seriff hivatala közleményt adott ki az ügyben azzal a magyarázattal, hogy a mormota akadályozta a forgalmat, és mivel az autóból kiszálló rendőr nógatására nem reagált, azt hitte, az állat beteg vagy sérült, ezért lőtt rá. A tudósításból nem derült ki, hogy az állat kimúlt, vagy állatkórházba szállították – írja az MTI.

Megkerestük a felvételt mi is és az Independent hírügynökség weboldalán meg is találtuk.

A  felvétel alapján inkább a “lelőtte” kifejezést lehetne használni, ugyanis a rendőr kétszer lőtt rá szerencsétlen mormotára, aki az első lövésből még felállt, a másodikból már nem.

A videót sokkoló tartalma miatt nem tesszük közzé, amennyiben valaki mégis megtekintené IDE KATTINTVA az Independent weboldalán megteheti.

A felvételt látva a nógatás kifejezés is szorul némi magyarázatra, mert a videón az is remekül látszik, hogy a mormota pusztán csak át szeretett volna kelni a forgalmas úton és már pont átért volna, mikor a rendőr először meglőtte. A lövésből segítségre szorulva ugyan, de felállva, még mindig az út széle felé haladt, mikor a rendőr másodszor is belelőtt. Nem igazán érthető ennek fényében, hogy a mormota mégis milyen felszólításra nem reagált, illetve, hogy mitől tűnt betegnek és sérültnek, amelyre hivatkozva járt el így a rendőr.

Mi csak remélni tudjuk, hogy megfelelően vizsgálják ki az ügyet, ennyit minimum megérdemel szegény mormota, akinek annyi volt minden bűne, hogy át akart kelni egy forgalmas úton.

A történet margójára, melyet nehéz ép ésszel felfogni, álljon itt egy pozitív példa is, hogy ezt bizony másképp is lehet:

Sungguh baik hati abam polis ni

Sungguh baik hati abam polis ni?Kredit: Suhe Cavalera

Közzétette: Denaihati Network – 2018. május 8.