Ma már nem lesz aranyosabb a mentett szkunk babáknál!

0
2 313 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Itt most semmi sem bűzlik, bár öt kis borz babáról van szó, akiket ki kellett menteni a vadonból, miután az anyjuk meghalt. A Tampai Owls Nest Sanctuary for Wildlife alapítója, Kris Porter vette gondozásba a kicsiket. 

A vadon élő állatok rehabilitációja a szakterülete, négy évtizede foglakozik állatokkal, csak ebben az évben becslése szerint körülbelül 300 oposszum, 200 mókus és rekord számú énekesmadár szorult már segítségre, ennek oka, hogy a legutóbbi tél kifejezetten meleg volt és így rekord számú a szaporulat.

A kicsik (három lány, két fiú) tehát a legjobb kezekbe kerültek és Kris mindent megtett, hogy az apróságok életben maradjanak. A kicsiket először fecskendővel és speciális tejjel etette, most amikor már maguktól esznek gabonafélékkel és extra fehérjével kevert tejet kapnak, négy óránként.

Természetesen imádják a hasukat, Kris az evési szokásaikat viccesen “katasztrófának” titulálta, ugyanis lehetőleg nyakig merülnek az ételben, utána pedig törlőfürdőt vesznek. Kris elmondta, hogy ilyen kicsinek hál’ istennek még nem tudják a híres bűzös folyadékot kilőni, így legalább ha nem tetszik nekik valami, azt megússzák.

Ha jobban megnézzük az apróságokat, akkor az is feltűnik, hogy bizony nem csíkosak, mint várnánk egy szkunktól, hanem foltosak és ez a változat sokkal ritkább is csíkos társánál. Amikor megnőnek, ha minden a terv szerint alakul, visszakerülnek az erdőbe, azokkal a készségekkel felvértezve, amire szükségük lesz a vadonban.

Drukkolunk nekik, addig pedig lehet tőlük olvadozni!

The most adorable thing you have ever seen! Our spotted skunks playing, exploring and practicing their stomps to intimidate and their hand stands to spray!

Közzétette: Heather Davies – 2017. július 16.

Forrás: cuteness