Lemondott a debreceni állatkert ügyvezetője: íme a sajtóközleménye

0
450 megtekintés
sajtóközlemény
Swing Szerelem Szulák

Sajtóközlemény
Tárgy: A “Nagyerdei Kultúrpark” Közhasznú Nonprofit Kft.
ügyvezetőjének sajtóközleménye

A város vezetése a “Nagyerdei Kultúrpark” Közhasznú Nonprofit Kft. vezetését Nagy Gergely Sándorra, a szakmai feladatokat jelenleg ellátó ügyvezető Nagy Sándor Tibor fiára bízta.

A döntéshozónak jeleztem a döntéssel kapcsolatos fenntartásaimat és részletesen tájékoztattam az elért eredményekről, valamint az aktuális feladatokról.

A kialakult helyzet miatt és a munkavállalók jövőjére való tekintettel az állatkert ügyvezetését nem vállalom. Úgy döntöttem, hogy 2015. július 1-i hatállyal lemondok az ügyvezetői tisztségemről, ezért Dr. Papp László Polgármester Úrnál és DMJV Polgármesteri Hivatal Jogi Osztályán kezdeményeztem a munkaszerződésem közös megegyezéssel történő megszüntetését, egyben részletes tájékoztatást adtam döntésem okáról.

Az új vezetőt arra kérem, hogy munkámat folytatva kötelezze el magát az elmúlt évtizedben felgyülemlett feladatok és problémák megoldására. Ez csak akkor lehetséges, ha a most megalapozott új szerkezetben, az eddigi szakmai hibákat nem megismételve, a családi kötődéseket félretéve, a munkatársak segítségére és tapasztalatára támaszkodva vezeti az intézményt.

Az eddig a sajtóban megjelent hírek, politikai viták személyemet csupán felesleges ballasztként kezelték. Az elmúlt egy évben rengeteg, erőn felüli munkát és mégis nagy örömöt jelentett ez a különleges feladat, amiért ezúton is köszönetet mondok azoknak a munkatársaimnak, akik hitet tettek a változás mellett. Szisztematikus munkával igyekeztünk a hiányosságokat felszámolni, szemléletváltást hozni az intézmény működésébe. Munkánk első eredményei már megmutatkoztak.

 • 2015 első félévében jelentősen megnőtt a rendezvényeket látogatók száma, új, hagyományteremtő programokat indítottunk el.
 • Az első félévre vetítve több, mint 40 %-kal emelkedett az intézmény bevétele.
 • A gazdasági eredményeink hosszú évek után először adtak lehetőséget a munkavállalók béreinek emelésére.
 • Új tevékenységeket és szolgáltatásokat vezettem be.
 • Az új arculat, az online felületek kialakítása és működtetése is javította az érkezésemkor mélyponton lévő közönségkapcsolatokat. Mára az állatkert honlapja a város egyik leglátogatottabb weboldala, a társadalmi kapcsolatok helyreállni látszanak.
 • Nemzetközi karitatív kezdeményezéshez csatlakoztunk és újakat alapítottunk.
 • Számos új programot, attraktív, családbarát programot és rendezvényt indítottunk el.
 • Az intézmény sikeres gazdasági és szakmai működéséhez elengedhetetlenül szükséges munkatársakat kerestem és alkalmaztam (gyűjteményvezető, minőségbiztosítási ellenőr és marketing, kommunikációs munkatárs).
 • Programot dolgoztunk ki a megfelelő körülmények hiányában idehozott állatok elhelyezésére és bemutatásának megoldására.
 • Új látványosságként lepkekertet és insectariumot alakítottam ki.
 • Új állatok érkezését kezdeményeztem és biztosítottam.
 • Évek óta gazdátlan új területeket kezdtünk bevonni az állatkerti bemutatásba.
 • Munkatársaimmal kidolgoztam és bemutattam az állatkert fejlesztési tervének programját és koncepcióját.

Az új ügyvezető személyére vonatkozó döntést tiszteletben tartom, és lemondásommal is a város kiemelkedő jelentőségű kulturális intézményének jövőjét kívánom szolgálni.

Köszönöm mindenki támogatását, az önkéntesek állhatatos munkáját, a támogatók önzetlen együttműködését.

Kérem Önöket, hogy a továbbiakban is kövessék figyelemmel és látogatásukkal erősítsék a debreceni állatkert és vidámpark működését.

Halász Csilla
ügyvezető igazgató
Debrecen, 2015.06.25.