Légy fitt! – 6 gyakorlat, amit kutyusoddal együtt végezhetsz a szabadban

0
559 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Borsos Péter fitneszedző segítségével most pár egyszerű tippel ismerkedhetnek meg a kutyatartók: hogyan sportolhatnak együtt a kutyával, hogyan csempészhetnek változatosságot a napi kutyasétáltatás rutinjába.

 

  • Frizbizés

A frizbizés remek sportolási lehetőség, amely átmozgatja az egész testet, és nem tartozik a nehéz edzésformák közé; ugyanakkor garantált jókedvet biztosít a kutyának és gazdájának egyaránt. Egy kis gyakorlással látványos eredményeket érhetsz el a kutyádnál, aki egyre ügyesebb és szófogadóbb lesz!

 

  • Hasazás

A kutyával együttműködve, kihasználhatjuk a lehetőséget egy kis hasazásra. A hasizmok fontos szerepet töltenek be a törzs stabilizálásában és gerincünk védelmét is biztosítják, így mindenképp iktasd be pár ismétlést. Törekedj arra, hogy a 4X15-ös széria meglegyen.

26693173800_9b98fb1506_k

  • Taposás

A mély guggolásban végzett taposás a vádli mellett alaposan megdolgozza és hatékonyan formálja a comb- és farizmokat. Míg a kutya visszahozza a frizbit, a fennmaradó idő tökéletes alkalom a taposásra. Minimum három-négy kör alkalmával próbálj meg folyamatosan taposni.

 

  • Kötélhúzás

Ezt a gyakorlatot garantáltan élvezni fogja a kutyád és te is nagyon jól szórakozol majd, miközben észre sem veszed, mennyire megmozgatott a kötélhúzás. Nagyszerű gyakorlat az állóképesség fejlesztésére, ugyanakkor a teljes testet igénybe veszi. Nagyobb testű kutyánál kőkemény izommunkában lesz részed! Kötél helyett egy törölközőt vagy kutyaplédet is használhatsz.

26872498382_3bb9c15128_k

  • Guggolás

Remek comb- és fenékformáló gyakorlat. A kutyasétáltatás során mindenképp érdemes beiktatni a napi rutinba, hiszen egyszerű és nagyon hatékony. Arra figyelj, hogy guggolásnál a térd ne menjen a boka vonala elé, a hát egyenes maradjon, a sarok pedig ne emelkedjen fel a talajról. Akár százat is megcsinálhatsz belőle!

 

  • Kitörésben séta

Kihagyhatatlan comb- és fenékerősítő gyakorlat, amely nemcsak erősít és formál, de fejleszti az egyensúlyérzéket is. Kevesen tudják, de a farizmok erőssége fontos szerepet játszik a stabilitásban, ezért ne hanyagoljuk el! Ha rendszeresen végezzük a gyakorlatot, az eredmény nem fog váratni magára. Az ismétlések számát, ha már könnyen megy, lehet emelni, kezdésképpen 3X10-szer ismételd a gyakorlatot.

Ha szeretsz együtt sportolni a kutyáddal, májusban egy szuper program vár, kattints ide a részletekért!

 

Ha érdekesnek találtad a cikket, ezeket is ajánljuk:

Mi a kutyusod kedvenc játéka? Ezt árulja el a személyiségéről!
8 étel, amit semmiképp se adj a kutyának!
4 jel, hogy a kutyusodnak több mozgásra lenne szüksége