Leégett a Cerberos kutyaiskola

0
446 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A Cerberos Állatvédő Egyesület kutyaiskolájában már 10 éve mentik, rehabilitálják a rászoruló kutyákat az elkötelezett állatvédők. A tűz során 200 kilogramm kutyaétel, pórázok, szájkosarak semmisültek meg, valamint az épület is lakhatatlanná vált, így gyakorlatilag semmi sem maradt, ami a kutyaiskola létezéséhez szükséges.

Joó István a következőket osztotta meg Facebook-oldalán a történtek után:

“Volt egy kicsi házikó….

Állok,nézek,és hitetlenkedek. Nézem a szenes maradványokat,és fejemben vadul vágtatnak a gondolatok. Tűzoltók,rendőrök nyüzsögnek,füst mindenütt. Ég a pici cerbikuckó. Az ahol annyi tervet szőttünk,szerveztünk mentéseket,tábla előtt állva magyaráztam a mit,miértet. Ott voltak a hűtőink,a tavaszra váró ablakok,ajtók a vének otthonához. Sok remek ember ajándéka,adományából vett vénjövő. Porrá lett minden. Bubu stikában levágott egy tincse,(egy a négyből) ,szülinapi emlékek,papírok,jegyzetek.

0123

Közben folyamatosan cseng a telefonom. Párom,lányom,barátaim. Aggódnak. Értem. Tudják,mit jelent nekem a suli,az egyesület,a cerbi. Mellettem fiam haragvó barna szemét a tűzbe fúrja. Látom az elfojtott dühöt,az értetlenséget rajta. Ő is félt,érzem sokszor pillant rám,féltőn,de kicsit lopva. Nincs baj,mormogom. A kutyák jól vannak,a többit meg felépítjük újra. Van sejtésük kik lehettek?-lép oda a helyszinelő. Hogyne lenne,vágtatott bennem végig a gondolat. Félrevonom,és sorolom azokat az ügyeket amikről még otthon sem beszélhetek. Fejcsóválva csak annyit mond,miközben elrakja füzetecskéjét-Azért vigyázzanak magukra-

Tudom az utolsó ügyünkel oda ütöttünk ahol nagyon fáj. És itt a válasz. Október környékére ígérik ,publikus lesz. De addig is dolgozunk. Csendben. Balerinaállatmentő allűrök nélkül. Kuckótlanul. De szerintem egész jól.”

Forrás: nlcafe.hu