Kutyafoglalkoztató parkot kaptak a debreceni kutyák

0
399 megtekintés
Kutyafoglalkoztató park Debrecenben - Kép: Ratalics László - civishir.hu
Swing Szerelem Szulák
Ez nem sima kutyafuttató, olyanból már van a városban, nem is egy. A 250 négyzetméteres, bekerített ebfuttatóban több, agility-pályákról ismerős akadályt küzdhetnek le a négylábúak. A négylábúaknak szánt foglalkoztató parkot 4,8 millió forintból hozta létre az önkormányzat. A városban összesen három zárt kutyafuttató található, de ez az egyetlen, ahol foglalkoztató eszközök is várják az „ember legjobb barátját” – írja a civishir.hu.

“Szándékunk a városlakók kényelmét, otthonosságát szolgáló zöld és közösségi területek számának növelése. Debrecenben fontosak az állattartók és maguk az állatok is, ezért szükségesek az ilyen kutyafuttatók és kutyajátszóterek. A gazdáknak, az ebeknek és a környéken élőknek egyaránt jók az ilyen parkok, hiszen a kutyák nem az utcán szaladgálnak, ami által a hosszú távú békés egymás mellett élést is segítjük. Bízunk benne, hogy sokan használják majd a parkot, olyan közösségi térré válik, ahol egymással is találkoznak az emberek” – idézi az oldal Balázs Ákos alpolgármestert, aki szerint több városrészből lenne igény hasonló futtatóra, így tervezik továbbiak létrehozását. Azt tanácsolja, a helyi közösségek keressék az önkormányzati képviselőket.

Kutyafoglalkoztató park Debrecenben – Kép: Ratalics László – civishir.hu

Az ilyen típusú kutyajátszóterek, ahol akadályokkal és játékokkal is találkoznak kutyák és gazdáik, fizikailag és mentálisan egyaránt lefárasztja négylábúinkat, vagyis egyszerre mozog és tanul, ami az egyik legideálisabb kombináció esetükben. Az ilyen jellegű időtöltés erősíti a kutya-gazda köteléket, koncentrációt és fegyelmezettséget tanít, amit a kutya és a gazda is hasznosíthat a futtatón kívüli életben is.

Kutyafoglalkoztató park Debrecenben – Kép: Ratalics László – civishir.hu

Többeknek ott kattoghat a fejében, az egyik legnépszerűbb kutyás sport, az agility. Az agility töretlen népszerűségnek örvend, hisz a gazdát is és kutyáját is minden formában megmozgatja és lefárasztja. Érdemes egy kicsit megismerkedni ezzel a sporttal, mielőtt belevetjük magunkat az ilyen típusú játszóterek világába, hátha még kedvet is kapunk ehhez a remek sporthoz.