Krokodil gyomrában találtak rá egy eltűnt horgász maradványaira Ausztráliában

0
37 megtekintés
Képünk illusztráció - Bordás krokodil (Crocodylus porosus) - Fotó: Flickr
Swing Szerelem Szulák
Egy krokodil gyomrában találtak rá annak az ausztrál férfinak a maradványaira, aki horgászás közben tűnt el – számolt be róla a BBC hírportálja.

Kevin Darmondyt utoljára a queenslandi Kennedy’s Bendnél, egy közismert sós vízű krokodilélőhely közelében látták szombaton. Két napon át keresték, majd a rendőrök befogtak két óriási krokodilt, elaltatták őket, és az egyik gyomrában emberi maradványokat találtak.

Az azonosítás még várat magára, de a rendőrség szerint a 65 éves férfi keresése ezzel „tragikus véget ért”. Darmondy tapasztalt horgász volt és Cape York település közösségének jól ismert tagja.

A két krokodilt, melyek 4,1 és 2,8 méteresek voltak, hétfőn altatták el mintegy másfél kilométerre a helytől, ahol az eltűnt férfit utoljára látták. Noha csak az egyik hüllő gyomrából kerültek elő emberi maradványok, a vadőrök szerint mindkét állatnak szerepe lehetett a balesetben.

Képünk illusztráció – Bordás krokodil (Crocodylus porosus) – Fotó: Flickr

A bordás krokodil Földünk legnagyobb hüllője. A felnőtt hímek körülbelül 6–7 m hosszúra is megnőhetnek, ezzel szemben a nőstények jó, ha elérik a 3 m-t. Még 2011-ben a Fülöp-szigeteken sikerült elfogni az eddig ismert legnagyobb példányt, egy 6,4 m hosszú és 1075 kg-os hímet, név szerint „Lolong”-ot.

A Darmondyval együtt horgászó férfiak nem látták a támadást, de azt mondják, hallották a kiáltását, majd egy hangos csobbanást. „Odaszaladtam… de nyoma sem volt, csak a papucsa a parton és más semmi” – mondta el John Peiti a Cape York Weekly helyi lapnak.

Számos krokodil él Ausztrália trópusi északi területén, a támadások azonban ritkák: Darmondy balesete a feljegyzések 1985-ös kezdete óta mindössze a 13. halálos krokodilbaleset.

MTI